2020. március 30., hétfő


Ünnepeljünk együtt! Jézus útja a kereszttel

Kedves gyerekek!
A mostani olvasmány nagyon részletesen leírja Jézus halálát, ami három nappal feltámadása előtt, nagypénteken történt. Jézus kereszthalála szomorú nap, de ünnep a keresztyének számára. Az utóbbi néhány évben éppen ezért „piros betűs” ünnepnap lett. Bármilyen ijesztő dolgokat olvastok is, mégse ijedjetek meg, mert tudjátok, hogy harmadik napra, vasárnap hajnalára feltámad a halálból.
Olvassátok el figyelmesen a könyv 126-127. oldalán lévő történetet. Majd lapozzatok egyet és gondosan oldjátok meg a feladatokat! Figyelem! Erre osztályzatot kaptok.
Feladatok:
1.       Egészítsd ki a mondatokat az olvasmány szövegében található szavakkal.
2.       Jézust igazságtalanul olyannal vádolták, amit nem tett és emiatt halálra ítélték. Veled történt-e hasonló, amikor igazságtalanok voltak veled? Mit éreztél. Írd le a mondatot befejezve saját szavaiddal.
3.       Az igaz állítások betűjelét karikázd be. Ha jól dolgoztál egy értelmes szót kapsz a történetből.
4.       Fejtsd meg a keresztrejtvényt. A megfejtés egy keresztyén ünnep lesz.
5.       Ez az egy feladat nem kötelező! Leginkább csak akkor tudod megoldani, ha van hozzá segítséged. Ha megoldod, jó játék lesz, de akkor igazságos a segítség nélkül otthon lévő társaiddal szemben, ha nem értékelem, csak megdicsérlek érte.
Jó munkát! Várom a megoldásokat 04.06-ra a következő email címre: cedrusuli62@gmail.com
Edit néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése