2020. március 15., vasárnap

2020. március 16. Hittan

Kedves Gyerekek!

A rendkívüli helyzetre való tekintettel most így, írásban kapjátok meg a tananyagot. használjátok a tankönyvet, amiben mindig megadom, hol van olvasni vagy megoldani való feladat. Az a tananyag, amihez kisfilmet találok, rövid videókkal is bővül. Ehhez kérjétek a szüleitek segítségét!
Sajnos így nem lesznek közös játékok és közös éneklések, amik nekem nagyon fognak hiányozni.
Nagyon várom, hogy véget érjen ez a nehéz helyzet és újra találkozhassunk személyesen is!
Szeretettel: Veronika nővér

2. osztály 2020. március 16.
Lázár feltámasztása

Jézus nem csak valóságos Isten, hanem valóságos ember is. Mint ember, jól ismeri az emberi dolgokat: a család örömét, az éhséget, a betegséget, a barátságot, a sírást… 
Jézusnak sok barátja volt, de nem lett mind apostol. Szívesen időzött Betániában barátjánál, Lázárnál, akinek a testvéreivel: Mártával és Máriával is jó kapcsolatban volt. Egy alkalommal, mikor Jézus messze járt Lázárék városától, azt a hírt hozták, hogy Lázár súlyos beteg, jöjjön el hozzá és gyógyítsa meg!
Tk. 83. oldal: Olvasd el Lázár feltámasztásának történetét!
Az illusztráción is jól láthatod, hogy a zsidók temetkezési szokásai eltértek attól, amit mi megszoktunk. Lázárt gyolcsokba tekerve sziklasírba temették, innen hívta elő Jézus. Később, nagypénteken Jézust hasonlóképpen temették el, egy ilyen sziklabarlangból támadt fel.

Feladatok:
84/1. 
84/2. Figyeld a körülötted élő emberek arcát! Próbáld meg leolvasni róluk, milyen kedvük van, mit érezhetnek!
85/3. A rejtvény megfejtéséhez használj tükröt!

Használd az internetet! Ha bemásolod a következő linket, megnézheted a Názáreti Jézus c. filmből Lázár feltámasztásának jelenetét:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése