2020. március 19., csütörtök

Rajz



Kedves Gyerekek!


Nem felejtettem el, hogy mennyire szerettek rajz órákon alkotni, új dolgokat kipróbálni, így most egy kis vízfestésre bátorítalak titeket.

Ha tavaszra gondoltok, a pillangók biztosan nektek is azonnal lelki szemeitek előtt repkednek. J
Emlékeztek? Tavaly is megfestettük őket előre nyomtatott képen. Most viszont annyiban nehezíteném a feladatot, hogy ti rajzoljátok meg őket!

Küldök néhány képet, amely segítségetekre lehet az alkotásban, ötletet adhat a pillangó alakjának és mintájának megválasztásában.

Kérlek, ne riadj meg a feladattól! Tudod jól, a rajz az ellazulás és a képzeleted szárnyalásának órája! Kapcsolj be halkra egy számodra kedves zenét és indulhat a munka!

 1. Vegyél elő egy rajzlapot. Ha nincs, fénymásolópapír is megteszi! Fektetett helyzetbe állítsd be!

       2. Grafit ceruzával halványan rajzold meg a pillangó testét a lap középső részére majd a szárnyai körvonalát! Ne ess kétségbe, ha nem megy elsőre tökéletesen! Azért van a radír és azért dolgozunk halványan! Ne feledd: ne egy határozott vonalat húzz, hanem sok rövidebbet! Végül az adja meg a végső határozott körvonalat!

     Figyelj arra, hogy kitöltsd a lapot és körülbelül ugyanolyan alakúak legyenek a pillangód szárnyai!
     Nem kell túl bonyolult formát választanod, lehet egyszerűbb is (fiúk). Aki szeret precízen, több időt felhasználva alkotni, megpróbálhat 1-1 nehezebb formát is!

      3. Ha kész vagy a körvonalakkal, jöhetnek a minták! Ebben aztán tényleg szárnyalhat a fantáziád! Ehhez, ötleteket láthatsz a képeken! El is térhetsz tőlük!

4. Ha kész vagy a rajzolással, jöhet a festés! (Ha nincs otthon vízfestéked, helyettesítheted ceruzával, zsírkrétával…) Viszont akinek van, kérem azzal próbálja meg kifesteni a pillangóját!

      5. Festés során: Nem baj, ha a színek kissé összemosódnak! Érdemes a sötétebb színeket utoljára használni, nehogy elkenődjenek! Kérlek használj változatos, élénk színeket is a fekete a szürke és a barna mellé!

      6. Lehetőség szerint örülnék, ha elküldenéd a pillangód képét nekem Facebookon! Szeretném megjutalmazni a próbálkozásodat! J

   Nagyon kíváncsi vagyok a munkáitokra!

    Szeretettel üdvözöl: Kati néni









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése